Japonské nože
Najlepšie kuchynské japonské nože sú samozrejme ručne kované z tradičných materiálov (uhlíková oceľ) a sú určené prevažne pre znalcov, ktorí sa o ne vedia postarať a dokážu oceniť ich spracovanie a výkon (za cenu, ktorá tiež „stojí za to“). Naše nože sú tými japonskými – Santoku alebo Nakiri - inšpirované najmä tvarom, ktorého dizajn sme prispôsobili praktickému každodennému využitiu a samozrejme funkčnosťou, no inak sú vyrábané na európsky spôsob.
Japonskú rúčku Wa (okrúhla rúčka, do ktorej je zasunutá čepeľ) sme nahradili európskou Yo (dva kusy – príložka alebo črienka – s čepeľou uprostred, spojené nitmi), ktorá nám umožňuje lepšie pracovať s ergonómiou.
Na rozdiel od tých tradičných „japoncov“ sú naše čepele vyrezané a ručne brúsené z kvalitnej nerezovej ocele, ktorá má výborné vlastnosti a nevyžaduje nijakú zvláštnu údržbu (ale pozor na umývačky riadov).
Damaškové japonské nože? – bez problémov
Nevyhýbame sa ani obľúbeným nožom z damaškovej ocele, či už nerezovej alebo uhlíkovej.
Jednoducho, znesieme vám aj modré z neba.